Büyü Nedir? Büyü Belirtileri Nelerdir? Büyü Tedavisi

Büyü Nedir? Büyü Belirtileri Nelerdir? Büyü Tedavisi

Büyü ya da sihir insanların paranormal, mistik ve doğaüstü yöntemler ile doğal yaşantıya tesir eden metafizik alem aracılığıyla kurulan bağlantılar sonucu yapılan uygulamalara verilen addır.

Büyü kavramı ilk olarak vahiy yoluyla gelen kutsal kitapların ilki olan Tevrat ta bahsedilir. Daha sonrasında diğer gelen İncil ve Kur’an’ı Kerim de geçer. Özellikle İncil ve Kur’an’ı Kerim de büyü konusu detaylı şekilde işlenmiştir.

Semavi dinlerde geçse bile büyü, insanların tarihi kadar eskidir. İslamiyet’te Harut ve Marut isimli iki meleğin dünyaya inerek insanlara büyü yapmayı öğrettiği bilinmektedir. Büyü semavi dinlerin hepsinde haktır ve inanmak zorunludur.

Büyü ne kadar sihir ile aynı kelime anlamında kullanılsa bile sihir ve büyü ayrı benzer şeylerdir. Büyü ve sihir şuan ki günlük hayatımızda aynı kelime olarak kabul görmüştür.

SİHİRİN BÜYÜDEN FARKI NEDİR?

Büyü belli bir zaman diliminde yapılan ritüeller sonucu uygulanan enerjiler sonucunda etki etmektedir. Bazı büyülerin tutma süreleri 3-7-21-40 gün süreyledir. Sihir ise o an ki zaman diliminde yapılan ve anlık enerjinin istenileni gerçekleştirmesi sonucu olmaktadır. Misal olarak büyücüler bazı insanlarla alışverişte karşı tarafı anlık dilini bağlanabilir, öfkeli bir kimseyi sakinleştirebilir veya sakin birisini öfkelendirebilir. O an birisini cinni yoluyla rahatsız edebilir, korkutabilir, heyecanlandırabilir, delirtebilir. Tekrar örnek vermek gerekirse Hz Musa’nın olayında büyücülerin asasını attığı zaman anında yılana dönüşmesidir. Aynı zamanda günümüzdeki hipnoza da benzemektedir.

Sihir o an gerçekleşir büyü ise belirli bir vakit sonra etki etmeye başlar. İkisinin de çözümü farklıdır.

Neler için büyü yapılmaktadır?

Büyü genelde iyilik veya kötülük için yapılmaktadır. Her yapılan büyü kötü olacak diye bir kural yoktur. Kur’an-ı Kerim de büyünün kötü niyetli şekilde yapıldığının, insanların ve eşlerin arasının açıldığından bahseder bu sebeptendir ki yasaklanmıştır.

Ayrıca Kuran’da buna destek olarak ameller niyetlere göredir ayeti karşımıza gelmektedir.

Amaç büyüyü sempatik göstermek olmasa da bazı ruhani varlıklar ile yapılan büyüler iyi niyet içerebiliyor. Misal olarak şifacıların ortaçağda uyguladıkları ritüeller kişileri iyileştirebiliyor ama büyüye giriyordu.

Aynı şeyi Orta Asya da Şamanlar da uyguluyordu. Ve ayrıca Osmanlı’nın kullanmış olduğu Havas ilmi de aslında büyünün içine girmiştir. Preveze deniz savaşın da ayetlerin yazılarak denize atılması, Osmanlı askerlerinin mızrak ve kılıçlarına ayet yazmaları da bu ilmi ne kadar iyi kullandıklarını gösteriyordu.

Kısacası büyüyü iyi veya kötü amaçlı diye ikiye ayırabiliriz.

Büyü ayrılan eşleri birleştirme de aşk büyüsü, dil bağlama büyüsü, kaşık büyüsü, papaz büyüsü olarak isimleri halk arasında bilinen büyüleri yaparak uygulanmaktaydı. Aynı zaman da kötülük için yapılanlar da varken bunlar birisini hasta etme, çarpma, felç etme, işten kovdurtma, eşinden ayırma, öldürme, kaza geçirtme, iradesini zorla kontrol altına alarak hipnoz gibi kişiyi yönetme vs. bin bir çeşit niyetle yapılan büyü kısmına girmektedir.

Diğer niyetle de yapılan büyüler vardır. Bunlar insanlara şirin gözükme, mevki yükseltme, hastalıkları yok etme ve ömür uzatma gibi istekler doğrultusunda yapılan büyülerdir.

Ayrıca bir kimseyi insanlar arasında kötü göstermek, ticaretinin bozulması, bereketinin azalması, kısır kalması gibi niyetlerde de yapılmaktadır.

Büyülerde neler kullanılır?

Büyülerde genellikle hangi büyü sistemi olursa olsun kişisel yapılanlar da resim, isim, tırnak, saç, kıyafet, eşya, sperm ve adet kanı gibi nesneler kullanılmaktaydı.

Diğer tarzda büyüler de ise genellikle buhur, ceylan derisi, safran mürekkebi, hayvan parçası, bağırsak, bal mumu gibi nesneler kullanılmaktaydı.

Her büyü kişiye özel yapılacağından kullanılan araç gereçler de farklılık göstermektedir.

Büyünün belirtileri nelerdir?

Büyüye uğrayan kişilerde ruhsal veya fiziksel değişiklikler meydana gelir. Hal ve hareketlerinde, huylarında değişimler gözlenir. Büyü yapılmış bir kimsede meydana gelebilecek belirtiler;

  • Ruhsal değişiklikler ve bilinçsiz hareketler yapıp sonrasında anlam verememe,
  • Kâbus görme, uyurken korkarak sıçrama, durduk yere uyanma, sesler duyma,
  • Geceleri uyku esnasında nefes darlığı
  • Tedirginlik, evham ve sürekli hiç içten çıkmayan sıkıntı, huzursuzluk.
  • Fiziksel olarak vücutta lekeler, yaralar, kınalar çıkması. (Tıpta bir teşhis koyulamadıysa eğer)

Bunların içinde en sık rastlanan belirtiler bu üstteki belirtilerdir. Bunların dışında istisnai olarak yüzlerce anormal belirtiye şahit olunabilir. Bu belirtilerin hepsi bir kimsede varsa kesinlikle de büyü var diyemeyiz. Bazı insanlarda psikolojik rahatsızlıklar sonucu ortaya bu belirtiler de çıkmaktadır. Aynı zamanda büyüye uğramış bir kimsenin psikolojisinin bozulduğunu düşünülmesi veya şizofreni teşhisi koyulması gibidir.

Büyü herkes tarafından kolaylıkla yapılabilecek bir iş değildir. Kesinlikle büyü bir ilimdir ve bunu yapabilecek kişide o ilmi kendinde bulabilmiş kişi olmalıdır aksi takdirde yaptığı büyü hem ters döner yaptığına başka bir etki yapar hem de yapan büyücü büyük bir felaketin içine düşer. Aynı zamanda herkese her büyü de tutacak diye bir kural yoktur. Yıldızı yüksek veya üzerinde koruma bulunduran kimselere büyünün tutmadığı görülmüştür. Kesin etkili olur gibi söylemler yalan olabilir sonuçta işin ehli yapmadığı takdirde bu işten sonuçtan çok yapan zarar almaktadır. Hem ortalıkta büyücü, medyum, havascı diye dolanan çoğu insan aslında dolandırıcıdır bir şey bilmez sadece ezbere konuşarak insanların paralarını gasp etmek isterler.

Önemli Uyarı!
Medyum Papaz Gültekin Efendi’nin Facebook dışında herhangi bir sosyal mecrada hesabı bulunmamaktadır! Hocamıza sadece bu web sayfasında yer alan iletişim bilgileri veya Facebook aracılığıyla ulaşabilirsiniz. İnsanların zor durumlarını suistimal eden ahlaksız dolandırıcılara asla itibar etmeyelim.

Medyum Papaz Gültekin